Συμβουλές και Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε από τα χαλαζία καθαρισμού:

– Φέρτε τα ρούχα σας για επαγγελματικό πλύσιμο το συντομότερο δυνατό μετά την εμφάνιση λεκέδων. Οι λεκέδες και τα γράσα που απομένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αδύνατο να αφαιρεθούν και να μειωθούν οι ζωές του ρούχου σας.

– Συζητήστε τυχόν λεκέδες με το προσωπικό μας . Να είστε συγκεκριμένοι επισημαίνοντας όλα τα ανοιχτόχρωμα σημεία ή τυχόν αόρατες διαρροές, όπως σόδες, χυμούς φρούτων ή λευκό κρασί. Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνετε άλλους τύπους ποτών και διαρροών τροφίμων, ώστε ο καθαριστής σας να αντιμετωπίζει τους λεκέδες πριν βάλει τα ρούχα σας στη διαδικασία στεγνού καθαρισμού.

– Κρατήστε τα αρώματά σας, τις λοσιόν, τα αποσμητικά, τα αντιιδρωτικά και άλλα προϊόντα περιποίησης από την επαφή με τα ρούχα σας. Αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν αλκοόλ, το οποίο μπορεί να επηρεάσει ορισμένα χρώματα. Αφήστε τα να στεγνώσουν πριν το ντύσετε.

– Προστατέψτε τα ρούχα σας από υπερβολική εφίδρωση, ειδικά μετάξι. Η εφίδρωση που αφήνεται στο ύφασμα μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση πολλών χρωμάτων.

– Πλένετε τα ταιριαστά κομμάτια μαζί, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων και των κουρτινών, έτσι ώστε κάθε ξεθώριασμα να είναι ομοιόμορφο και τα κομμάτια να είναι τα ίδια.

– Προστατέψτε τα ρούχα σας από την παρατεταμένη άμεση έκθεση στο ηλιακό φως ή από ισχυρά τεχνητά φώτα. Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και το κανονικό φως μπορεί να επηρεάσει ορισμένα χρώματα.

– Μην σιδερώνετε λιπαρά ή λεκιασμένα ρούχα. Η θερμότητα μπορεί να αφήσει λεκέδες.

  Διορθώστε τις κακές διαδικασίες αφαίρεσης λεκέδων στο σπίτι, καθώς και τον αποχρωματισμό από υπερβολικό τρίψιμο ευαίσθητων υφασμάτων ή αντίδραση χρώματος ή ελαττώματα υφάσματος που προκαλούνται από βλάβες των παραγόντων αφαίρεσης λεκέδων στο ύφασμα.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ

Οι λεκέδες στα ρούχα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια από ένα επαγγελματικό πλυντήριο. Με ειδικούς διαλύτες, εξοπλισμό και εκπαίδευση, το στεγνό καθάρισμα μπορεί να αφαιρέσει μερικούς από τους πιο καταστροφικούς λεκέδες με σχετική ευκολία. Η επιτυχής αφαίρεση λεκέδων εξαρτάται από τη φύση του λεκέ, τον τύπο του υφάσματος και τη χρωματική χρώση. Οι λεκέδες μελανιού ή αποξηραμένου χρώματος είναι συχνά αδύνατες να αφαιρεθούν. Επίσης, ορισμένα χρώματα και υφάσματα δεν είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στη χρήση καθαριστικών ή καθαριστικών λεκέδων καθώς και στεγνού καθαρισμού, επομένως είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον καθαριστή σας για τους λεκέδες και την προέλευσή τους.

Οι λιπαρές ουσίες απομακρύνονται επιτυχώς με στεγνό καθάρισμα, εκτός εάν αφήνονται να οξειδωθούν, όταν γίνουν κίτρινοι ή καφέ λεκέδες (οξείδωση), αυτά είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

ΣΥΧΝΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ερώτηση: Μπορεί το συχνό στεγνό καθάρισμα να μειώσει τη διάρκεια ζωής ενός ενδύματος;

Απάντηση: Αντίθετα, το συχνό στεγνό καθάρισμα παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός ενδύματος. Όχι μόνο οι λεκέδες μπορούν να εμποτιστούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά και οι βρώμικοι και τα λιπαντικά να δράσουν ως λειαντικά, όπως το γυαλόχαρτο, προκαλώντας ταχεία φθορά των ινών. Επίσης, τα έντομα έλκονται από λιπαρά ρούχα και θα προκαλέσουν περισσότερες ζημιές.

Ερώτηση: Όταν ένα ένδυμα λέει πλένεται, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να στεγνώσει;

Απάντηση: Όχι απαραίτητα. Οι κανόνες περίθαλψης στην ετικέτα αναφέρουν ότι μόνο μία μέθοδος φροντίδας πρέπει να υπάρχει στην ετικέτα. Η LAVANDERIA ακολουθεί πάντα τις οδηγίες φροντίδας.

Ερώτηση: Μπορούν να πλυθούν σουέτ και δέρμα με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα υφάσματα;

Απάντηση: Όχι, χρησιμοποιούνται ειδικές διαδικασίες και πρόσθετα στο δέρμα για τη διατήρηση του χρώματος και της υφής του. Μερικές φορές το σουέτ ή το δέρμα χρωματίζεται εκ νέου για να αντικαταστήσει την απώλεια χρώματος. Δεν είναι πάντα δυνατή η αντικατάσταση ή η αντιστοίχιση χρωμάτων.

Ερώτηση: Μπορεί το στεγνό καθάρισμα να συρρικνώσει τα ρούχα μου;

Απάντηση:Όχι, η διαδικασία στεγνού καθαρισμού ελέγχεται προσεκτικά από επαγγελματίες καθαριστές. Η υπερβολική συρρίκνωση προκαλείται συνήθως από την ακατάλληλη διαδικασία συρρίκνωσης του κατασκευαστή ενδυμάτων.

 Ερώτηση: Πρέπει να διατηρήσω τα καθαρά ρούχα μου στην πλαστική σακούλα που μου παραδίδεται;

Απάντηση: Οι σακούλες παρέχονται από τον καθαριστή για την προστασία των ενδυμάτων μέχρι να φτάσετε στο σπίτι. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε ρούχα χωρίς κάλυμμα ή σε πλαστικές σακούλες, καθώς μπορούν να συγκρατούν υγρασία και έντομα που μπορούν να καταστρέψουν τα υφάσματα.

 ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ

Η αποτυχία χρώματος μπορεί να συμβεί γρήγορα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως ώμοι, κολάρα και μανίκια. Πολλά χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο ή η λεβάντα είναι ευαίσθητα στο φως. Οι οικιακές ουσίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα χρώματα. Προσέξτε να μην εκθέσετε υφάσματα σε αλκαλικές ουσίες, όπως οδοντόκρεμα, σπρέι μαλλιών, αρώματα ή αποσμητικά που περιέχουν αλκοόλ. Η οξύτητα του χυμού λεμονιού μπορεί να επηρεάσει ορισμένα χρώματα. Η λεύκανση είναι μια από τις κύριες αιτίες απώλειας χρώματος και ζημιάς στα υφάσματα, πρέπει να χρησιμοποιείται με εξαιρετική προσοχή.

Call Now Button